Mora 1909

Mora Tingshus. En bild från storstrejken 1909. Den 10 juli 1909 beordrade civilministern 10 polismän till Mora, därav sex från Stockholm och fyra från Uppsala. Till Mora kom de samma dag och gick omedelbart ut i tjänst. Här har de samlats på tingshustrappan i Mora tillsammans med bygdens polisstyrka med befäl. Förutom från Mora är det troligen även polismän från Orsa och Ore socknar. I främre raden, tredje från vänster, står polisuppsyningsman Sven Persson, Mora. Längst bak, till vänster, troligen E. Eriksson. De tio hjälmförsedda polismännen är de ovannämnda stadspoliserna. Okänd fotograf.
Kungabesök i Falun 1924. Bilden tillhör polisen i Falun.
Bilden tillhör polisen i Falun.
Bilden tillhör polisen i Falun.
Bilden tillhör polisen i Falun.
Okända konstaplar. Okänd fotograf.
Två stabila konstaplar och en mindre stabil medborgare. Okänd fotograf.
Sveriges Kronolänsmän 1911

Polisman bredvid en Dodge  Custom 1946  4-door sedan. Bilden troligtvis tagen i Göteborg. Okänt årtal och okänd fotograf. *** Fotot är en gåva från en släkting till polisen på bilden ***

Volvo PV 56 från 1939. Polismuseet (f.d. Polistekniska Museet, PHS Sörentorp). Foto SweCop 2008. 

En äldre polismotorcykel från Polistekniska museet luftas när museet låg på PHS Sörentorp. Foto SweCop 2005.

Polishelikopter över Dalaskogarna 1998. Helikoptern ifråga var baserad i Stockholm och användes även för ambulansflyg där. Den var också Polisflygets första helikopter som kunde länka videobilder till ledningscentralen. Foto SweCop 1998.